De nummer 1 vergelijkingssite voor verhuizen! Hulp nodig? Bel ons:030 7900 220

Gratis Verhuis Offertes

Vergelijk 6 Verhuizers in uw regio

Vergelijk altijd voordat u koopt

Bespaar 40% op uw verhuizer
Vergelijk 179 verhuizers in Nederland op HelpIkVerhuis.nl

Verhuiskosten

Verhuiskosten bestaan uit kosten voor verhuizers, verhuiswagen en vervoer.

Verhuiskosten zijn voor iedere verhuizing anders. In dit uitgebreide artikel leest u hoe verhuiskosten berekend worden.

Standaard verhuiskosten

Verhuisbedrijven kijken bij het berekenen van verhuiskosten naar de volgende drie onderdelen van uw verhuizing:

 • Kosten verhuiswagen
 • Kosten verhuizers
 • Kosten vervoer

Dit zijn verhuiskosten die voor iedere verhuizing gelden. De kosten voor deze drie onderdelen vormen samen het grootste deel van uw verhuiskosten. Andere verhuiskosten komen op pagina 2 van dit artikel aan bod.

Kosten verhuiswagen

Het eerste waar een verhuisbedrijf naar kijkt, is wat voor verhuiswagen er nodig is voor uw verhuizing. Er zijn verhuiswagens van 20 m3 en van 50 m3 laadruimte, maar tussenmaten zijn ook beschikbaar. Een verhuiswagen van 20 m3 is geschikt voor twee- tot driekamer-appartementen. Voor het verhuizen van een ééngezinswoning of een vrijstaand huis is vaak een verhuiswagen met meer laadvermogen nodig.

Verhuisbedrijven verhuren hun verhuiswagen vrijwel altijd met chauffeur, die ook meteen meehelpt als verhuizer.

 • Kosten verhuiswagen 20 m3 + 1 verhuizer €65 per uur
 • Kosten verhuiswagen 50 m3 + 1 verhuizer €75 per uur

Als u een verhuiswagen wilt huren om zelf te besturen, kunt dit bij een gespecialiseerd verhuurbedrijf doen.

Kosten extra verhuizers

Verhuizers helpen bij het laden en lossen van de verhuiswagen, het sjouwwerk zogezegd. U kunt ook verhuizers inhuren om het inpakwerk en het (de)monteren van uw meubels te verzorgen. Als u naast de bestuurder van de verhuiswagen nog extra verhuizers wilt inhuren, kunt u per verhuizer op €30 tot €40 per uur rekenen.

Extra verhuizers verhuizen sneller

Met extra verhuizers gaat het laden en lossen van de verhuiswagen aanzienlijk sneller. Hierdoor gaat het aantal gewerkte uren sterk omlaag. Extra verhuizers zorgen dus niet automatisch voor hogere verhuiskosten. U kunt zelfs goedkoper uit zijn met extra verhuizers.

Kosten van het vervoer

Voor het vervoer rekenen verhuisbedrijven kilometerprijzen tussen de €0,50 en €1,00 per kilometer. Vanaf het moment dat de verhuiswagen wegrijdt bij de standplaats worden kilometers geteld tot de verhuiswagen weer terug is op de standplaats. U heeft dus niet alleen met de afstand van uw oude naar uw nieuwe adres te maken, maar ook met de afstand van het verhuisbedrijf naar uw huis.

Gratis kilometers

In veel gevallen krijgt u een aantal kilometers gratis. Voor regionale verhuisbedrijven ligt dit rond de eerste 20 kilometer. Bij landelijke verhuisbedrijven kan het oplopen tot de eerste 50 tot 100 kilometer.

Verhuisoffertes vergelijken

Verhuiskosten bestaan dus uit verschillende kostenposten, die voor elke verhuizing anders zijn. Met de prijzen uit dit artikel kunt u zelf een berekening maken van uw verhuiskosten. Een exacte prijs vindt u op een verhuisofferte.

Als u de gegevens van uw verhuizing invult in het offerteformulier op HelpIkVerhuis, vertellen verhuisbedrijven u hoeveel uw verhuizing kost. U vergelijkt zo uw verhuiskosten bij meerdere verhuisbedrijven. Dit levert besparingen tot wel 40% van de verhuiskosten op.

Volgende pagina: Overige verhuiskosten

Reactie plaatsen

Uw reactie dient aan te sluiten op het artikel: Verhuiskosten.

(verplicht) (verplicht, wordt niet gepubliceerd)

In uw reactie dient u zich te houden aan onze richtlijnen.

Reacties van lezers (3)

 1. josephine 05 January 2011, 13:36

  ik denk dat deze prijsopgave niet klopt.
  Staat de komma niet verkeerd? In mijn huis heb ik ongeveer 50m3 aan spullen staan. Dat betekent dat u mij voor 50 x 3.25=162,50€ wilt verhuizen..................


  1. 0 27 September 2011, 16:30

   Hoi Josephine,

   het artikel is bijgewerkt naar een helemaal nieuwe versie. Je zal merken dat de prijzen weer volledig kloppen.


 2. 27 September 2011, 15:37

  Dit artikel is zojuist bijgewerkt. Om verwarring te voorkomen: de eerdere reacties slaan op een verouderde versie. We zijn blij dat we nu met een volledig bijgewerkt en uitgebreid artikel over verhuiskosten naar voren kunnen komen.

  Frank - HelpIkVerhuis