Hulp nodig? Bel ons:030 7900 220

Gratis Verhuis Offertes

Vergelijk offertes van 6 verhuizers in uw regio

Vergelijk altijd voordat u koopt

Bespaar 40% op uw

Ontvang gratis offertes van 6 verhuizers

Stuur mij gratis en vrijblijvend offertes (privacy)

Vergelijk 165 verhuizers in Nederland op Helpikverhuis.nl

Verhuiskosten

Helpikverhuis.nl helpt u om voorbereidingen te treffen voor een verhuizing. De kosten zijn voor iedere verhuizing anders. In dit uitgebreide artikel leest u hoe verhuiskosten berekend worden.

Standaard verhuiskosten

Verhuisbedrijven kijken bij het berekenen van verhuiskosten naar de volgende drie onderdelen van uw verhuizing:

 • Kosten verhuiswagen
 • Kosten verhuizers
 • Voorrijkosten

Verhuiskosten

De kosten voor deze drie onderdelen vormen samen het grootste deel van uw verhuiskosten. Natuurlijk heeft u ook de optie om gebruik te maken van aanvullende verhuisservices. Hier kunnen bijkomende kosten voor gerekend worden.

Kosten verhuiswagen

Het eerste waar een verhuisbedrijf naar kijkt, is wat voor verhuiswagen er nodig is voor uw verhuizing. Verhuiswagens zijn in verschillende maten beschikbaar. Een verhuiswagen van 20 m³ is geschikt voor twee- tot driekamerappartementen. Voor het verhuizen van een eengezinswoning of een vrijstaand huis is vaak een verhuiswagen met meer laadvermogen nodig. Verhuisbedrijven verhuren hun verhuiswagen vrijwel altijd met chauffeur, die ook meteen meehelpt als verhuizer.

DienstKosten
verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer/bestuurder± € 65 per uur
verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer/bestuurder± € 75 per uur

Kosten extra verhuizers

Verhuizers helpen bij het laden en lossen van de verhuiswagen, het sjouwwerk zogezegd. U kunt ook verhuizers inhuren om het inpakwerk en het (de)monteren van uw meubels te verzorgen. Met extra verhuizers gaat het laden en lossen van de verhuiswagen aanzienlijk sneller. Hierdoor gaat het aantal gewerkte uren sterk omlaag. Extra verhuizers zorgen dus niet automatisch voor hogere verhuiskosten. U kunt zelfs goedkoper uit zijn met extra verhuizers.

Als u naast de bestuurder van de verhuiswagen nog extra verhuizers wilt inhuren, kunt u per verhuizer op ongeveer €30 per uur rekenen.

Kosten van het vervoer

Vanaf het moment dat de verhuiswagen wegrijdt bij de standplaats worden kilometers geteld tot de verhuiswagen weer terug is op de standplaats. U heeft dus niet alleen met de afstand van uw oude naar uw nieuwe adres te maken, maar ook met de afstand van het verhuisbedrijf naar uw huis. In veel gevallen krijgt u een aantal kilometers gratis. Voor regionale verhuisbedrijven ligt dit rond de eerste 20 kilometer. Bij landelijke verhuisbedrijven kan het oplopen tot de eerste 50 tot 100 kilometer.

Voor het vervoer rekenen verhuisbedrijven kilometerprijzen tussen de €0,50 en €1,00 per kilometer.

Parkeervergunning of -ontheffing

Als de verhuiswagen bij u voor de deur kan parkeren, gaat het laden of lossen veel sneller. Omdat u niet overal zomaar mag parkeren kunt u bij de gemeente een parkeervergunning of -ontheffing aanvragen. De prijzen van vergunningen en ontheffingen verschillen per gemeente.

In kleinere gemeentes kunt u rekenen op bedragen tot €20, in de grotere steden kan dit oplopen tot ongeveer €50.

Verhuizen in het weekend of met spoed

Bij veel verhuisbedrijven gelden weekendtoeslagen. Op zaterdag is dit meestal een toeslag van 25%, op zondag meestal 75%. Het kan dus flink in de kosten schelen om doordeweeks te verhuizen. Verhuisbedrijven zonder weekendtoeslag zijn een uitzondering.

Ook voor verhuizen met spoed geldt vaak een toeslag. Sommige verhuisbedrijven hanteren vaste tarieven voor spoedverhuizingen. Bij andere bedrijven hangt de hoogte van de toeslag af van hoeveel verhuizers er beschikbaar zijn.

Verhuiskosten indicatie

Hieronder vindt u een prijsindicatie voor een volledig verzorgde verhuizing inclusief btw.

Soort verhuizingIndicatie verhuiskosten
Verhuizing naar flat of appartement± € 700 - € 900
Verhuizing naar blok woningen of twee-onder-een-kap± € 900 - € 1100
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse± € 1000

Verhuisoffertes vergelijken

Verhuiskosten bestaan dus uit verschillende kostenposten, die voor elke verhuizing anders zijn. Met de prijzen uit dit artikel kunt u zelf een berekening maken van uw verhuiskosten. Een exacte prijs vindt u op een verhuisofferte. Als u de gegevens van uw verhuizing invult in het offerteformulier, vertellen verhuisbedrijven u hoeveel een verhuizing kost. U vergelijkt zo uw verhuiskosten bij meerdere verhuisbedrijven in uw regio. Dit levert besparingen op tot wel 40% van de verhuiskosten.

Vragen over verhuiskosten

Op Helpikverhuis vindt u uitgebreide informatie over verhuiskosten. Verhuisbedrijven kunnen u altijd extra toelichting geven en u helpen met de verhuisplanning. Heeft u nog vragen over verhuiskosten? Wij helpen u graag verder.

 • josephine

  ik denk dat deze prijsopgave niet klopt.
  Staat de komma niet verkeerd? In mijn huis heb ik ongeveer 50m3 aan spullen staan. Dat betekent dat u mij voor 50 x 3.25=162,50€ wilt verhuizen………………

 • Dit artikel is zojuist bijgewerkt. Om verwarring te voorkomen: de eerdere reacties slaan op een verouderde versie. We zijn blij dat we nu met een volledig bijgewerkt en uitgebreid artikel over verhuiskosten naar voren kunnen komen.

  Frank – HelpIkVerhuis

 • Frank

  Hoi Josephine,

  het artikel is bijgewerkt naar een helemaal nieuwe versie. Je zal merken dat de prijzen weer volledig kloppen.

Service
Waarom
Gratis Offertes